TAURÓ MAKO

El gran tauró blanc ha allunyat en gran manera el focus d’atenció d’altres taurons. Però si bé és vist com un expert depredador, i sovint, incorrectament, com una màquina de matar sense sentit, el gran tauró blanc no és el més àgil dels taurons. Aquest premi pertany al tauró Mako, que de fet, pot ser un dels caçadors més eficients de l’oceà.

El nom mako ve de la paraula Maori per a tauró. Vistos com a esperits guardians pel poble maori de Nova Zelanda, els taurons apareixen en diversos mites maoris. Les dents del Mako i dels grans taurons blancs eren particularment apreciats pels maoris, que els utilitzaven en collarets, pendents i en el comerç.

VELOCITAT DEL MAKO

Aquesta és la caracaterística per la qual més es coneix al MaKO, la velocitat. Es tracta de l’animal més ràpid de l’oceà. Se li atorguen velocitats de fins a 125 km/hora. Per a fer-nos una idea podem comparar-ho amb el Peix Espasa que és un dels peixos més ràpids del mar i “només” arriba fins als 64km/hora. De fet el tauró Mako és l’únic depredador capaç d’atrapar i matar a un peix Espasa. El guepard, que és l’animal terrestre més ràpid arriba fins als 115 km/h.

Sorprenentment, el tauró Mako també és ràpid en llargues distàncies, viatjant fins a 100 quilòmetres en un dia, a una velocitat de creuer faig una mitjana de de 70 Km/h. La majoria de les espècies que poden córrer distàncies curtes manquen de la resistència necessària per a recórrer distàncies llargues.

Els seus músculs s’han adaptat a prendre oxigen per a recuperar-se en la meitat de temps que altres taurons. També pot contraure calor en òrgans i músculs específics del cos que augmenten el rendiment i el fan parcialment de sang calenta. Aquest tret és compartit tant pel tauró Mako com pel gran tauró blanc.

tauro mako

Deja un comentario